Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2014


Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε την μεγάλη ημέρα δράσης για την σωτηρία της Γης μας.
Σήμερα, 8:30-9:30 κλείνουμε τα φώτα, τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές μας για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μεταξύ των 8760 ωρών του χρόνου αφιερώνουμε μια μόνο ώρα για τον πλανήτη μας, με στόχο να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη. Αυτή τη μια ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.


Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε πριν από εφτά χρόνια από τη μακρινή Αυστραλία. Απλώθηκε σύντομα σε όλο τον κόσμο και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας κοινότητας. Στην Κύπρο η συμμετοχή ξεκίνησε το 2008 από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και την Νεολαία Οικολόγων με τη συμμετοχή Υπουργείων, σχολείων και ακόμα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η καμπάνια για το 2011 είχε εισαγάγει την ιδέα του «Πέρα από την Ώρα». Δίπλα από το λογότυπο των 60 λεπτών είχε προστεθεί το σήμα της πρόσθεσης (60+) έτσι ώστε οι υποστηρικτές και συμμετέχοντες να δεσμευτούν για περισσότερες δράσεις και να μην περιοριστούν μόνο στο σβήσιμο των φώτων για μια ώρα.
Το 2014 (29 Μαρτίου 2014) στόχος είναι να οδηγηθούμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά με εκδηλώσεις που θα οδηγήσουν σε δραστικές αλλαγές και αποτελέσματα. Το ζητούμενο αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από μια απλή υπόσχεση και πρόκληση: «I will, if you will». Είναι ένα μήνυμα που παρέχει το κίνητρο και το μηχανισμό για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς για να προχωρήσουν πέρα από τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης διάρκειας μιας ώρας.
Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στην Κύπρο έχει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Νεολαία Οικολόγων.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
Όλοι μαζί  μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου