Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στα πλαίσια της εφαρμογής Cyberkid.
Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για τα αδικήματα και τον τρόπο που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας και τους κινδύνους που παραμονεύουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους προφορικά αλλά και γραπτά μέσω του συστήματος άμεσης γραπτής επικοινωνίας, οι οποίες απαντήθηκαν από τους υπεύθυνους αξιωματικούς.
Οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία της χώρας, που έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές όλης της χώρας.
Πατήστε στην εικόνα, αν θέλετε να μεταφερθείτε στην εφαρμογή Cyberkid , του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και να ενημερωθείτε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου