Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).
Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/78#ixzz3KoXoUCjG

Πώς φερόμαστε .όμως εμείς στα άτομα με ειδικές ανάγκες;Μήπως είμαστε εμπαθείς μαζί τους;
Θα καθόμασταν δίπλα τους σε μία άδεια θέση λεωφορείου; Η Pro Infirmis διαπίστωσε ότι ενώ σχεδόν όλοι μιλάνε με σεβασμό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σπάνια τους πλησιάζουν. Πρέπει τελικά να μεταμφιεστούν για να μας φέρουν πιο κοντά;Κι ένα βιντεάκι αφιερωμένο στους ανθρώπους με θέληση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου