Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ e-book

Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο e-book της Β' τάξης! 

Με αφορμή ένα κείμενο που έπρεπε να γράψουν οι μαθητές με συγκεκριμένες λέξεις στο βιβλίο της Γλώσσας, ετοίμασαν ομαδικά μία μικρή ιστορία, έβαλαν εικονίτσες και με τη βοήθεια της δασκάλας τους το μετέτρεψαν σε ηλεκτρονικό βιβλίο.

Τι είναι,όμως το ηλεκτρονικό βιβλίο; Είναι ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή που εκδίδεται με σκοπό την ανάγνωσή του σε ηλεκτρονικό αναγνώστη, δηλαδή, σε υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη ενός αντίστοιχου τυπωμένου βιβλίου.

Φυσικά, το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το τυπωμένο. Η "μυρωδιά" του νέου ή του παλιού βιβλίου, η εικόνα μιας βιβλιοθήκης γεμάτης βιβλία δεν μπορεί ν΄αντικατασταθεί. Το τυπωμένο βιβλίο, είτε τακτοποιημένο σε μια βιβλιοθήκη, είτε ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι, είτε στα χέρια αυτού που το διαβάζει, είναι συχνά μία ευκαιρία για ν΄ανακαλύψουμε κάτι καινούριο και η ευκαιρία με την οποία μπορεί κάποιος να το δανειστεί, να το αποκτήσει ή να το ξεφυλλίσει δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι΄αυτές τις "ευτυχείς αναπάντεχες ανακαλύψεις ή συναντήσεις" με κείμενα, ιδέες, συγγραφείς.

Κάντε ΚΛΙΚ   ΕΔΩ    ή  ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ για να δείτε και να διαβάσετε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο που ετοίμασαν οι μαθητές της Β΄τάξης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου