Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ

Ο Πέτρος Βρέλλης γεννήθηκε το 1974 στα Γιάννενα, όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε το Πολυτεχνείο αλλά και το Εικαστικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τελευταία έξι χρόνια πειραματίζεται με διαδραστικές εγκαταστάσεις και media art συνδυάζοντας το τεχνολογικό του υπόβαθρο με τις Τέχνες. Δε θεωρεί τον εαυτό του τόσο καλλιτέχνη, όσο δημιουργό "αντισυμβατικών παιχνιδιών". Και πριν από περίπου δύο χρόνια ο Πέτρος έκανε κάτι απίστευτο.   Δημιούργησε μία εγκατάσταση, μία διαδραστική εκδοχή της "Έναστρης Νύχτας" του Βίνσεντ Βαν Γκογκ που μετατρέπει την αίσθηση ροής του πρωτότυπου έργου σε πραγματική κίνηση (animation).   
Ο θεατής μπορεί να αγγίξει το έργο και να αλληλεπιδράσει μαζί του αλλάζοντας την ροή της κίνησης. Κάθε επίδραση είναι προσωρινή και σύντομα το έργο επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση. Ακόμα και η μουσική αντιδρά σε κάθε διάδραση και αλλάζει αναλόγως.   
  Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό, και σε χρόνο μηδέν μαγνήτισε εκατομμύρια χρήστες. Το έργο ταξίδεψε, και ταξιδεύει ακόμα, σε δεκάδες εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και την Γερμανία, μέχρι την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Ολλανδία. Όπως ήταν φυσικό δεν άργησαν να έρθουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές για το iPad και το iPhone.  
 Δείτε και μόνοι σας...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Lifo
 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου