Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ" - ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014
Η Βραδιά του Ερευνητή και φέτος στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, 18:00 – 24:00

Είσοδος ελεύθερη
Με σύνθημα Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού! η φετινή Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Μετά από την τεράστια επιτυχία της περσινής Βραδιάς, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος), στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ανοίγει και πάλι τις πύλες του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας που θα διαρκέσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Σε ρόλο συντονιστή, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SciCo για τη διοργάνωση μιας πολυδιάστατης και άκρως ενδιαφέρουσας Βραδιάς του Ερευνητή, που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε εργαστήρια και σε μεγάλες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου καθώς και στην Έκθεση Καινοτομίας.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για ερευνητικά ζητήματα αιχμής, στις οποίες το κοινό θα έχει ενεργό ρόλο. Θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ θα δούμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό!


Στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του «Δημόκριτου» όπως και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης, διαδραστικά πειράματα, επίδειξη ρομπότ, κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με ερευνητές και επιχειρηματίες. Παράλληλα, η υπαίθρια σκηνή θα γεμίσει με μαγικά κόλπα και παιχνίδια: υγρά θα εξαφανιστούν, μπαλόνια θα συρρικνωθούν, λουλούδια θα καταψυχθούν, ατμοί κι εκρήξεις θα δημιουργηθούν από μικρούς «μάγους-επιστήμονες», ενώ στο τέλος όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι «Βρες τι σκέφτονται οι συμμαθητές σου». Πώς; Its a kind ofmagic!

Τη βραδιά θα πλαισιώσει συναυλία με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών, της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και των καλλιτεχνών Μιχάλη Κακέπη και Ζακ Στεφάνου.

Την ίδια ημέρα το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το ΕΑΑ και το ΕΛΚΕΘΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής στην Πύλο, στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κόρινθο και στο Ενυδρείο της Ρόδου!

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση ετοιμάζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και θα υποδεχθεί το κοινό στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στη οδό Πατησίων.

Είναι γεγονός! Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι τις ατμοσφαιρικές μετρήσεις και την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες και από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή … η έρευνα σε ταξιδεύει παντού!

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται πανελλαδικά:

http://www.rengreece.gr/ · #rengreece · www.facebook.com/rengreece

Άμεση ενημέρωση για τις εκδηλώσεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»:

www.demokritos.gr/rengreece@ncsr · #ncsrdemokritos

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr

Πηγή:http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?lang=gr&CatId=1294&View=18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου