Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ


Η πιο απρόβλεπτη σκυταλοδρομία δημιουργικής γραφής από τους μαθητές του 7ου Δ.Σ.Νίκαιας στα πλαίσια δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2019.Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο Δ. Τρασάνη για τη βοήθειά του ώστε να πάρει το βιβλίο μας την τελική του μορφή. 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Ένα σπάνιο και πολύτιμο απόκτημα, το αγαπημένο βιβλίο ενός μικρού αναγνώστη, εξαφανίστηκε, προκαλώντας αναστάτωση στο οικείο περιβάλλον του αλλά και σε ολόκληρο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
Ποιο είναι όμως το αθώο θύμα της σκοτεινής υπόθεσης; Ο Λάκης Γλυκάκης, ο αγαπητός μας λύκος που από φέτος κατοικεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και που αγαπά πολύ το διάβασμα. Η αγαπημένη του συνήθεια μετά το σχολείο είναι να κλείνεται στη βιβλιοθήκη και να απλώνει τα βιβλία του στο πάτωμα. Διαβάζει ξανά και ξανά τα αγαπημένα του αποσπάσματα, ζωγραφίζει εικόνες με τους ήρωες και φαντάζεται πως ζει μεγάλες ή καθημερινές περιπέτειες. Άλλοτε παίρνει το σπαθί του και πολεμάει με δράκους και άγρια θηρία και άλλοτε ταξιδεύει σε μέρη άγνωστα, με τοπία και ανθρώπους διαφορετικούς.
Ο Λάκης Γλυκάκης είναι αποφασισμένος να βρει το χαμένο βιβλίο και φαίνεται αισιόδοξος, «θα κινήσω γη και ουρανό, αλλά θα το βρω!», μας είπε. Τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιο σχέδιο, ωστόσο δεν μας αποκάλυψε πώς και από πού πρόκειται να ξεκινήσει την έρευνά του.
Άτομο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι η γιαγιά Ζαχαρούλα, που ζει μαζί με τον Λάκη στη βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία του έδωσε το βιβλίο. Η γιαγιά δήλωσε :
«Βέβαια, βέβαια, ο Λάκης είναι ο αγαπημένος μου μικρός αναγνώστης. Περνάει πολλές ώρες στη βιβλιοθήκη, συμμετέχει και σε όλες τις βιβλιοδράσεις. Βέβαια, βέβαια, πολύ ωραία περνάμε! Α ναι, το βιβλίο, έμαθα ότι το έχασε. Βέβαια, βέβαια μεγάλη τραγωδία! Το περίμενε πώς και πώς, ώσπου μια μέρα ιδού! Ο Λάκης πήρε το μικρό πακέτο και έφυγε πετώντας απ’ τη χαρά του, βέβαια, βέβαια!»
Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και ανώνυμες πηγές αναφέρουν πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες.
Η επίσημη ημερομηνία έναρξης των ερευνών ορίστηκε η Τρίτη 2 Απριλίου.
Η συνέχεια της ιστορίας βρίσκεται μονάχα στην φαντασία σας! Όλοι μαζί οι μαθητές των έξι τάξεων του σχολείου μας  θα γίνετε συγγραφείς της πιο απρόβλεπτης περιπέτειας μυστηρίου! θα προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον Λάκη Γλυκάκη και να  εξιχνιάσετε μαζί του το μυστήριο.. Εκεί θα βρίσκονται και οι διεθνούς φήμης επιθεωρητές Ειρήνη, Εύα, Νατάσα, Ζέττα, Μαρία, Παναγιώτης, Σμαρώ, Νικολέτα, Δανάη, που με την πολυετή εμπειρία τους μόνο επιτυχία μπορούν να φέρουν στην έρευνά σας.
Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου