Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.
 
Υπενθυμίζεται ότι:
Το self-test για την ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα το κάνετε:
*Κυριακή βράδυ 9/1 και θα το προσκομίσετε Δευτέρα πρωί10/1
*Δευτέρα βραδυ10/1 και θα το προσκομίσετε Τρίτη πρωί11/1
*Πέμπτη βράδυ13/1 και θα το προσκομίσετε Παρασκευή πρωί14/1
 
Για τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ θα κάνετε το σελφ τεστ ως εξής:
*Δευτέρα βράδυ και θα το προσκομίσετε Τρίτη πρωί
*Πέμπτη βράδυ και θα το προσκομίσετε Παρασκευή πρωί.
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edu-pass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19
Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ.
ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΑΧΙ,ΒΗΧΑ,ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ),ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου