Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑ ΕΚΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ


 Όλο και περισσότερα σχολεία τα τελευταία χρόνια υλοποιούν μια υπέροχη και τρυφερή δράση ,"Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια",έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να νιώσουν φιλικά  και πιο οικεία στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Έτσι κι οι εκπαιδευτικοί των Α΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας, σήμερα Τρίτη, πήραν την πρωτοβουλία να αδελφοποιήσουν  τα δύο τμήματα. Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου που θα αποχαιρετίσουν τη φετινή σχολική χρονιά το Δημοτικό άνοιξαν την αγκαλιά τους και ανέλαβαν να προσέχουν ένα πρωτάκι. Να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί, να του γνωρίσουν το σχολείο και να ξέρει ότι μπορεί να ζητά ανά πάσα στιγμή τη βοήθειά τους σε ό,τι χρειαστεί. Θα σταθούν δίπλα του σαν το μεγάλο αδελφάκι του.Παράλληλα για τους μαθητές της Στ είναι μια πράξη υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

Μπαίνοντας στο σχολείο τα πρωτάκια, οι μαθητές της Στ τάξης τους περίμεναν με πολύχρωμα μπαλόνια στα οποία είχαν γράψει το μήνυμα:"ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ Α' ΤΑΞΗ!" Τους έδωσαν από ένα μπαλόνι κι ακολούθησαν παιχνίδια γνωριμίας στο προαύλιο του σχολείου. Στο τέλος, με το παιχνίδι της τυφλόμυγας οι μαθητέςτης Α΄τάξης επέλεξαν το εκτάκι με το οποίο "αδελφοποιήθηκαν".

Θ' ακολουθήσουν κι άλλες κοινές δράσεις για τα δύο τμήματα κι αποχαιρετισμός των μεγάλων μαθητών της Στ'  από τους μικρούς,  τον Ιούνιο. 

 












 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου