Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΓΑΑΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΦΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Το σχολείο μας συμμετείχε την περσινή σχολική χρονιά στο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά συλλογής μπαταριών " Μεγάααλοι Μικροί κυνηγοί", από την εταιρεία ΑΦΗΣ και κατέλαβε την θέση στην κατηγορία του(ανάλογα με τον αριθμό φοιτούντων μαθητών).

Οι Μεγάααλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών. Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ. Σκοπός μας να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας. Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει και τη φετινή σχολική χρονιά βάζοντας ως στόχο ένα από τα μεγάλα έπαθλα.

Τι περιλαμβάνει η δράση:

 Οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους καλούνται να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που θα βρουν στο σχολείο τους. Οι μπαταρίες που συλλέγουμε μπορούν να έχουν βάρος εώς και 5 κιλά η καθεμία. Κάθε φορά που το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, ο/η υπεύθυνος/η του σχολείου επικοινωνεί με τον οργανισμό ΑΦΗΣ για το άδειασμα και ζύγισμα του κάδου. Ο αδειοδοτημένος συλλέκτης-συνεργάτης της ΑΦΗΣ επισκέπτεται το σχολείο για άδειασμα και ζύγισμα του κάδου εντός 3-4 εργάσιμων ημερών. Το σχολείο συνεχίζει να γεμίζει εκ νέου τον κάδο ΑΦΗΣ όσο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ισχύ. Η ΑΦΗΣ επικαιροποιεί το συνολικό βάρος των μπαταριών που συλλέχθηκαν και στο τέλος του διαγωνισμού εκδίδει πιστοποιητικό συνολικής αποκομιδής. Τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο.

 Όλα τα παιδιά του σχολείου πήραν ως δώρο από την εταιρεία Αφής, μπλουζάκια ενθάρρυνσης της ανακύκλωσης.

 

Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς, δασκάλους και όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την όμορφη δράση!!




 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου