Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΚΡΟΙ...ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ



Οι μαθητές της Στ’2 τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.Λίγη κανέλα, λίγο γαρίφαλο, λίγο πορτοκάλι, μπόλικη αγάπη κι έτοιμα τα κουλουράκια! Ετοίμασαν τη ζύμη, έπλασαν κι έψησαν τα κουλουράκια, σκορπίζοντας παντού...όμορφες χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.

Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε για λίγο μικροί... ζαχαροπλάστες μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.


Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια ... όλο άρωμα


ΥΛΙΚΑ
1/μισο φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό 2 πορτοκαλιών
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
μισό κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/μισο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με τον  υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και  τα προσθέτουμε στο μείγμα. 







Ανακατεύουμε  το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε κι αυτά. Πλάθουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180ο.
Έτοιμα τα κουλουράκια!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου