Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι, που δεν πρόσεχε τι έλεγε στους άλλους και τους πλήγωνε με τα λόγια του. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι με καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα μέσα στον φράχτη όποτε έχανε την υπομονή του ή μάλωνε με κάποιον.Την πρώτη ημέρα κάρφωσε πολλά καρφιά στον φράκτη. Έμαθε όμως να συγκρατείται γιατί ήταν πιο εύκολο αυτό από το να καρφώνει τις πρόκες.Τελικά, έφθασε μια ημέρα που το αγόρι δεν κάρφωσε κανένα καρφί και το είπε στον πατέρα του.Τότε εκείνος του είπε να αφαιρεί ένα καρφί για κάθε ημέρα που δεν έχανε την υπομονή του.Οι ημέρες πέρασαν και τελικά το αγόρι είπε στον πατέρα του ότι είχε αφαιρέσει όλα τα καρφιά.
Ο πατέρας του απάντησε:
Όλα καλά, αλλά κοίταξε όλες τις τρύπες που υπάρχουν στον φράχτη. Δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Όποτε εσύ κάνεις κάτι κακό αφήνεις στον άλλον μία πληγή. Μπορείς να καρφώσεις ένα μαχαίρι σε έναν άνθρωπο και έπειτα να το βγάλεις, αλλά θα μείνει για πάντα ένα τραύμα. Ακόμη και αν σε συγχωρήσουν το τραύμα θα παραμείνει. Ένα λεκτικό τραύμα κάνει ακόμα περισσότερη ζημιά από το φυσικό τραύμα. Οι φίλοι είναι σπάνια κοσμήματα, σε κάνουν να χαμογελάς και σε βοηθούν. Είναι έτοιμοι να σε ακούσουν οπότε έχεις ανάγκη. Σε υποστηρίζουν και σου ανοίγουν την καρδιά τους. Σταμάτα να τους πληγώνεις και δείξε τους πόσο τους αγαπάς."
Πηγή:antikleidi.com

"Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε"- Ελιζαμπεθ Βέρντικ
Χρειάζονται μόνο 24 γράμματα για να φτιάξεις εκατομμύρια λέξεις. Αρκεί να διαλέξεις τις σωστές!

Μπορείς, αν θες, να δανειστείς το βιβλίο "Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε"- Ελίζαμπεθ Βέρντικ, από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

 Μέχρι τότε, ξανασκέψου το πριν πεις κάτι που θα πληγώσει τον άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου