Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α΄ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄τάξεων του σχολείου μας συμμετέχουν στη δράση «ημιουργώ» έπειτα από κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας και του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού προς όλους τους μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης να συμβάλλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου (http://paratiritirio.minedu.gov.gr).

Στόχος της δράσης «ημιουργώ»  είναι τόσο η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, όσο και η ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης:
 Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες για μια καθημερινή σχολική ζωή χωρίς βία, καλούνται να δημιουργήσουν την Αφίσα του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες συμμετοχής ο Διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα συγκροτήσει τριμελή Επιτροπή από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η Επιτροπή θα επιλέξει ένα έργο από το σχολείο, το οποίο θα αποστείλει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 

Σας παρουσιάζουμε τις αφίσες που δημιούργησαν οι μαθητές μας:

Από την Α΄τάξη:






Λύκουρας Πρόδρομος, Βεργούλη Γεωργία, Κολυβά Πέρσα, Μιχαήλ Ολέβαρ, Ράμφου Άννα Μαρία











Χόκο Κέβι, Μίτση Κλαούντιο, Δήμα Εβελίνα, Μίτση Βανέσα, Κανάκης Κωνσταντίνος

















Ψαρρός Αχιλλέας, Μαλτέζης Ηλίας, Ασημακόπουλος Δαμασκηνός, Μουδήλου Σταυρούλα, Χατζηδάκη Κατερίνα









Από τη Β΄τάξη:





Ντενίσα Μπίλα, Κυριάκος Μαντούβαλος, Σάββας Βουλγαρίδης, Γιώργος Κουτλόγλου, Στέφανος Σάλτας, Ιωάννα Ξενάκη, Γιώργος Μελανιφίδης, Ειρήνη Μπέχα, Σταύρος Σιδέρης, Θωμάς Βερύκιος










Κώστας Μακρής, Άνταμ Σούκαρ, Ελένη Ξενάκη, Δέσποινα Μικροπούλου, Δανάη Γελαδάκη, Χριστίνα Ψαρρού, Γιάννα Λαμπροπούλου, Αγγελική Τσακάλου, Αλεξάνδρα Κουνέλη, Αλίσια Χαλιμλάρι, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης








Και η αφίσα που επιλέχτηκε από την επιτροπή του σχολείου μας είναι το έργο που δημιούργησαν 
οι μαθητές της Α΄τάξης:

 Μίτση Κλέιντι, Νομικός Γεώργιος, Καπαραλιώτης Δημήτρης, Γκίκα Θεοδώρα, Μαθιός Νικηφόρος





Τα διακριθέντα έργα από τις δεκατρείς (13) Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, καθώς και τα έργα που θα οριστούν ως η Αφίσα και ο Λογότυπος του Παρατηρητήριου, θα ανακοινωθούν επίσημα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στην ιστοσελίδα http://paratiritirio.minedu.gov.gr .

'Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδάκια για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου