Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΕΞΕΩΝ - WORD CLOUDS

Το AnswerGarden είναι ένα μινιμαλιστικό εργαλείο ανατροφοδότησης. "Φυτέψτε" ένα ερώτημα και αφήστε τους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν τον "κήπο σας" με τις απαντήσεις τους. 
Χρησιμοποιήστε το στην τάξη ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στο χώρο εργασίας ως ένα δημιουργικό εργαλείο ιδεών.Μπορείτε να το ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα ή το blog σας για να το χρησιμοποιήσετε ως μια δημοσκόπηση ή βιβλίο επισκεπτών. Επίσης μπορείτε να εξάγετε το answer garden κατευθείαν στο wordle και στο taxgedo

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το δικό μας answer garden για το σχολικό εκφοβισμό
και το τελικό αποτέλεσμα στο wordle και το taxgedo






Το Wordle είναι ένα εργαλείο του Web 2.0 (διαθέσιμο δωρεάν στοhttp://www.wordle.net/) με το οποίο δημιουργούνται "σύννεφα λέξεων" (word clounds) μέσα από κείμενα του Word. Τα 'σύννεφα λέξεων' δίνουν μια εποπτική εικόνα των λέξεων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο κείμενο.
Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα εμφανίζονται με μεγαλύτερα γράμματα, ενώ παρέχονται δυνατότητες μορφοποίησης (επιλογή γραμματοσειράς, αλλαγή χρωμάτων, σχήματος και προσανατολισμού λέξεων), εκτύπωσης, αποθήκευσης ή δημοσίευσης στο διαδικτυακό του προγράμματος και η διαμοίρασή τους.
"Τι σημαίνει για σας σχολικός εκφοβισμός;"



"Τι σημαίνει για σας σχολικός εκφοβισμός;"
Το Tagxedo είναι μία δωρεάν online εφαρμογή που δημιουργεί  σύννεφα-λέξεων, όπως το Wordle. Αυτό που κάνει επιλέον το Tagxedo είναι ότι μπορείς να δώσεις στο κείμενό σου σχήμα. Έχει δικά του σχήματα αλλά μπορείς να βάλεις και δικά σου. Δωρεάν όλες του οι δυνατότητες  στη beta έκδοσή του. Απλά επικολλήστε το κείμενο σας ή δώστε την διεύθυνση μιας ιστοσελίδας. Μπορείτε να αλλάξετε το θέμα, το χρώμα, την γραμματοσειρά, την κατεύθυνση του κειμένου, το σχήμα, το διάστημα μεταξύ των λέξεων και άλλα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα σας ως JPG ή PNG σε μεγέθη που κυμαίνονται από 100x100 pixel μέχρι 16MPixel. 
http://www.tagxedo.com/


"Τι μπορώ να κάνω για να περιορίσω το bullying;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου