Σάββατο 5 Απριλίου 2014

PIANO FOREST-PIANO NO MORI-ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

"Το πιάνο στο δάσος" (Piano forest ή Piano no mori) είναι μία εξαιρετική ταινία anime από την Ιαπωνία, σε σκηνοθεσία Makoto Isshiki. Βραβεύτηκε το 2008 ως η καλύτερη ταινία manga στην Ιαπωνία. Επίσης, ήταν υποψήφια στην κατηγορία θεατρικής ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων της Γαλλίας.
Η υπόθεση:
Ένα αγόρι, ο Shuhei Amamiya, μετακομίζει μαζί με τη μητέρα του σε μια μικρή πόλη του Τόκιο. Είναι ένα παιδί από πλούσια οικογένεια,που του έχουν δοθεί όλα τα αγαθά αλλά που η μητέρα του τον πιέζει πολύ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της.
 Όταν φτάνει στο καινούριο του σχολείο λέει στους συμμαθητές του ότι το όνειρό του είναι να γίνει επαγγελματίας πιανίστας και τότε γίνεται αντικείμενο χλευασμού από την τάξη του. Προκαλείται μάλιστα να παίξει σ΄ένα σπασμένο πιάνο που είναι παραπεταμένο στο δάσος και για το οποίο κυκλοφορεί η φήμη ότι οι μελωδίες του ακούγονται μυστηριωδώς κάθε βράδυ και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση.

Ο Shuhei δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή την πρόκληση όταν ξαφνικά βρίσκει εντελώς απρόσμενα έναν σύμμαχο, τον συμμαθητή του Kai. Ο Kai οδηγεί τον Shuhei στο δάσος για να του δείξει το πιάνο, ισχυριζόμενος ότι του ανήκει. Είναι ένα αυθόρμητο, απλό και ξέγνοιαστο παιδί και το πιάνο είναι η διέξοδός του από την άθλια καθημερινότητα στην οποία ζει.
Συγκρίνοντας τα δύο παιδιά όταν παίζουν πιάνο, ο Shuhei παίζει σαν να εξαρτάται όλη του η ζωή από αυτό, καθαρά επαγγελματικά, ενώ όταν παίζει ο Kai νιώθει πως βρίσκεται σε έκσταση.
Πράγματι, όταν ο Shuhei προσπαθεί να παίξει δε βγαίνει κανένας ήχος. Όταν όμως τα δάχτυλα του kai ακουμπούν τα πλήκτρα του, υπέροχες μελωδίες ξεχύνονται από το πιάνο. Βλέπετε, το πιάνο έπαιζε μουσική μόνο όταν το ακουμπούσε κάποιος που το αγαπούσε πραγματικά.
Μία πραγματική φιλία ξεδιπλώνεται ανάμεσα στα δύο παιδιά. Και το
γεγονός ότι και οι δύο προγραμματίζουν να πάρουν μέρος σ΄ένα διαγωνισμό πιάνου, δε θα επισκιάσει καθόλου τη φιλία  τους. 
Σημαντικό ρόλο στην ταινία διαδραματίζει και ο δάσκαλος που αναλαμβάνει να διδάξει πιάνο στον Kai, αντιμετωπίζοντας έτσι και ο ίδιος "φαντάσματα" του δικού του παρελθόντος.
Υπέροχες εικόνες και θαυμάσιες μελωδίες θα σας κάνουν να αγαπήσετε την κλασσική μουσική.
Δυστυχώς, η ταινία παρακάτω είναι στα γαλλικά. Αξίζει, όμως, έστω κι έτσι, να την παρακολουθήσετε. (Δοκιμάστε να τη δείτε με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου